Influenza Blog

Influenza Blog

Influenza kisgyermekeknél

2016. március 02. - blogeditor

Az influenzajárvány idején két életkorban, az idős korúaknál és a kicsi gyermekeknél még jelentősebb a szövődmények kialakulásának kockázata, ezért erre a két korosztályra még jobban oda kell figyelnünk. A fertőzés közösségben alakul ki a leggyorsabban (bölcsőde, óvoda, iskola), jellemzően három gyermekből egy nagy eséllyel megfertőződhet.

kisgyerek_la_zas.jpg

Fotó: media.babaszoba.hu

A kisgyermekek és a kisgyermek közösségek az influenza terjedésében központi szerepet játszanak, a kisgyermekes családok között az influenza kétszer olyan gyakori, mint a nagyobb gyermekes családoknál. Ahol a gyermek influenzás lesz, ott a család valamely tagját nagy eséllyel szintén megfertőzi a betegség. Influenzaszerű tünetekkel ajánlott, hogy a gyermek a lázas állapot megszűnését és a lázcsillapító szerek szedését követő 24 óráig maradjon otthon.

Ha a betegség lefolyása súlyosabb, 7 nap otthon tartózkodás javasolt. Felnőttek esetében az a jellemző, hogy a tünetek megjelenését követő 5 napig fertőznek, ez gyerekek esetén 7 napig, vagy egészen a tünetek fennállásáig nyúlhat ki. Influenza fertőzéskor a szülők figyeljenek és ügyeljenek a testvérek és a család többi tagjának állapotára is és lehetőség szerint maradjanak ők is otthon a gyógyulásig. Begyógyszerezett, lázcsillapítós gyereket ne vigyünk közösségbe! Minden szülő döntsön felelősséggel a saját gyermeke  egészsége és a gyermekközösség érdekében.

Forrás: antsz.hu

süti beállítások módosítása