Influenza Blog

Influenza Blog

Népi gyógymódok - Tünetek enyhítése természetesen

2016. február 18. - blogeditor

Ön tudta, hogy hagyományos népi gyógymódokkal is segíthet a megelőzésben, a tünetek enyhítésében? Számos közkedvelt növény, zöldség, fűszer áll rendelkezésünkre a népi gyógyászatban, lássuk melyek ezek!

fokhagyma_ne_pi_gyo_gymo_dok.jpg

Kép forrása: www.mindmegette.hu

Fokhagyma:
Antibakteriális hatású, elmúlik tőle az orrdugulás, javítja az étvágyat. Nátha esetén legalább hetente egy alkalommal fogyasszunk nyers fokhagymát, mert csökkenti a dugulást a hörgőkben, tisztítja az orrot és enyhíti a torokfájást.
Vöröshagyma:
Az arcüreg dugulását enyhíti és tisztítja a hörgőket. A népi gyógyászatban az asztma gyógyszereként szolgál. A nyers hagyma levét valamilyen frissen facsart gyümölcs- vagy zöldséglével fogyaszthatjuk.
Torma:
Tisztítja a hörgőket és enyhíti az arcüregben lévő dugulást. A benne található izotiocianát vegyület hatására csökken a váladék mennyisége, a gyulladás és könnyebb lesz a légzés.
Erős paprika:
Enyhíti az arcüregben és a hörgőkben lévő dugulást. A paprikában lévő kapszaicin stimulálja a váladéktermelő sejteket a tüdőben és az orrüregben, segíti a váladék eltávolítását.
Savanyú káposzta
Rendkívül magas a C-vitamin tartalma, vitamin tartalmát savanyított formában őrzi meg leginkább. A savanyú káposzta mellett szól még, hogy a téli időszakban kedvező ára miatt nagyon népszerű vitaminforrás.
Cékla:
Gazdag folsavban, C és B vitaminokban, fitovegyületekben, ásványi anyagokban. Préseljük együtt almával vagy répával és nem csak egészséges, de ízletes ,,vitaminbombát” fogyaszthatunk.
Citrusfélék:
Köztudottan C-vitamin bombák, tele vannak antioxidánsokkal, megelőzés céljából fogyasszunk minden nap belőlük!

süti beállítások módosítása