Influenza Blog

Influenza Blog

Az influenzáról jelentjük - Adatok, számok tükrében

2016. február 08. - blogeditor

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi központ (ECDC) jelentése szerint 8 országban van már influenza járvány és tovább fokozódik az influenza aktivitása Európában. Norvégia, Svédország, Finnország, Írország, Hollandia, Portugália, Görögország, Szlovénia az érintett országok hazánkon kívül.

dokino_monitor_nagy.jpg

Kép forrása: www.static.femina.hu

Az influenza tünetekkel orvoshoz fordulók légúti mintáiból az Influenza A(H1N1) vírust mutatták ki. Ez a típus a fiatalabbakra és az egészséges fiatal felnőttekre veszélyes. Az A(H3N2) altípus pedig jellemzően az időseknél okoz megbetegedéseket. Jellemző, hogy az elmúlt időszakhoz képest növekedett a betegek között az gyerekek aránya. A korosztályi érintettséget tekintve a 15-34 évesek között jelentkezik még nagyobb számban a betegség. (Forrás: www.nol.hu)

Az 5. naptári héten (február 1-7. között) 73 %-kal több beteget regisztráltak, mint a 4. héten és az 5. héten kb. 31.600 beteg fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz és két terület kivételével (Csongrád és Somogy megye) minden közigazgatási területen emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók aránya.
(Forrás: www.antsz.hu)

süti beállítások módosítása