Influenza Blog

Influenza Blog

Elindult az influenza ellenes kampány

2015. február 11. - blogeditor

Idén is kampány indult az influenza elleni aktív védekezés jegyében, hogy felhívja a figyelmet a betegség megelőzésének lehetséges módjaira.

sajto_ta_je_koztato.jpg

A Népliget autóbusz-pályaudvaron tartott kampányindító sajtótájékoztató keretében Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára elmondta: még most is nagyon fontos fontos felhívni a figyelmet az influenza elleni védekezésre, és a terjedés megakadályozásának módjaira, melynek egyik lényeges eleme a védőoltás, de nem elhanyagolható a rendszeres és alapos kézmosás jelentősége sem. Mindezek hathatós eszközei a járvány megelőzésének, visszaszorításának. Az influenza elleni küzdelem további lehetőségeként nevezte meg a rendszeres fertőtlenítést a tömegközlekedési eszközökön. A fertőzés tömegben és zárt légtérben terjed a leggyorsabban, ezért különösen fontos mind a közlekedési vállalatok dolgozói, mind a tömegközlekedésben résztvevő utasok figyelmének felhívása a megbetegedés megelőzésének lehetséges módjaira.

Dr. Dánielisz Ágnes, az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal Járványügyi Főosztályának vezetője beszélt arról, hogy a figyelőszolgálat adatai alapján február 2-8. között  87 500 beteg fordult orvoshoz. Bár a betegek száma továbbra is emelkedik, bár az emelkedés üteme csökkent, de így is 22 százalékkal többen fordultak orvoshoz, mint egy héttel korábban.

A sajtótájékoztatón Lőcsei Virág, a MÁV-csoport szóvivője emlékeztetett rá, mivel zárt terekben, így a közösségi közlekedésben könnyebben terjednek a vírusok, a vasúttársaság különös figyelmet fordít ebben a veszélyeztetett időszakban a vasúti szerelvények, az állomások utasforgalmi területeinek takarítására, fertőtlenítésére. A figyelemfelhívást szolgálják a budapesti és elővárosi állomásokon kihelyezett plakátok az influenza elleni védekezésről. A vasúttársaság a dolgozói számára ingyenesen biztosította a védőoltást. Tallósy Imre, a Volánbusz Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, hogy társaságuk is kiemelt figyelmet fordít a higiéniára, mind saját munkavállalóik, mind utasaik biztonsága érdekében. A járműveket naponta többször takarítják, fertőtlenítik. Az autóbusztársaság is ingyen biztosította dolgozóinak az influenza elleni védőoltást, valamint ők is a megelőzés alapvető lépéseit hirdető plakátok kihelyezésével segítik a figyelemfelhívást.

A megelőzéssel nemcsak saját, de a kollégáink, barátaink, gyermekeink és időskorú hozzátartozóink védelmét is segítjük, ezért a kampány főüzenete évek óta az “Óvd akit szeretsz, ne vidd haza az influenzát!” jelmondat.

süti beállítások módosítása