Influenza Blog

Influenza Blog

Kitört az influenza járvány

2015. január 21. - blogeditor

Hazánkat is elérte az influenza járvány, az Országos Epidemiológiai Központ legújabb jelentése szerint az év harmadik hetében 16 400 ember, a második hetinél 40,2 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

hospital.jpg

Az OEK tájékoztatása szerint a betegek száma Fejér és Pest megyében, valamint a fővárosban volt a legmagasabb, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Békés megyében pedig a legalacsonyabb.
A harmadik héten a megbetegedések száma a 15-24 évesek körében volt a legmagasabb.A laboratóriumi vizsgálatok a legtöbb esetben az influenza A vírusát mutatták ki a beküldött mintákban.
Fejér megyében péntektől a megye valamennyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményének minden osztályán látogatási tilalmat rendeltek el, mert az influenzafigyelő-szolgálat adatai szerint az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók aránya meghaladta a járvány küszöbértékének háromszorosát. A légúti mintákból hét esetben influenza A vírust mutattak ki.

Fejér megye mellett Nógrád és Tolna megyében is látogatási tilalmat rendeltek el több kórházban az ÁNTSZ szerda délutáni tájékoztatása szerint. Nógrád megyében Balassagyarmaton, a Kenessey Albert kórház szintén látogatási tilalmat vezetett be a gyermekgyógyászati, a szülészeti-nőgyógyászati és az infektológiai osztályon, valamint az újszülött részlegen. Tolnában a dombóvári Szent Lukács kórház kardiológiai rehabilitációs osztályán, valamint Szekszárdon, a megyei Balassa János kórház szülészeti-gyermekágyas osztályán, valamint újszülött részlegén van látogatási tilalom.

Forrás: ÁNTSZ, OEK

süti beállítások módosítása