Influenza Blog

Influenza Blog

Kézmosással a fertőzések ellen

2014. december 01. - blogeditor

A védőoltás mellett hatásos védekezés nemcsak az influenza, hanem más jellegű fertőzésekkel szemben is a rendszeres, alapos kézmosás. Bár önmagában a gyakori kézmosás csekély védelemnek tűnhet, mégis nagyon sokat tehetünk ezen az egyszerű módon is mind saját magunk, mind családtagjaink egészségének megőrzése érdekében.

Mindennapi tevékenységeink során a kezünk bőrfelülete szennyeződik leginkább, néhány óra alatt akár 500-1000 baktérium is megtelepedhet a tenyerünkön és az ujjainkon. Mivel ez idő alatt is rengeteg felületet érintünk – pl. billentyűzetet, kilincset, kapaszkodót a buszon stb. – nem nehéz elképzelni így milyen gyorsan továbbadhatjuk ezeket a baktériumokat. Ráadásul a baktériumok sajnos nagy túlélők, és bár egyesek csak 20 percig, mások akár órákig, hetekig is képesek életben maradni és fertőzni.

A légúti fertőzések – az influenza, a nátha és a tüdőgyulladás – a leggyakoribb piszkos kéz által közvetített fertőzések. A minél gyakoribb alapos szappanos, bő vízzel történő kézmosás a fertőzésátvitel elkerülésének egyik leghatékonyabb módja! Nagyon fontos, hogy a gyerekekben is tudatosítsuk az alapvető kézhigiénés szabályokat, hogy rutinná váljon a helyes kézmosási gyakorlat.

72254.jpg

Forrás: antsz.hu

süti beállítások módosítása