Influenza Blog

Influenza Blog

Látogatási tilalom a kórházakban

2014. február 24. - blogeditor

Mióta hazánkat is elérte az influenza járvány, egyre több egészségügyi intézményben rendelnek el látogatási tilalmat. A kórházakban kezelt betegek sokkal fogékonyabbak a vírusfertőzésre, így ezeken a helyeken könnyebben terjed az influenza. Ezért mind a betegek, mind a rokonok, látogatók védelme érdekében szükségszerű lehet a kórházi látogatások ideiglenes szüneteltetése. Megyei bontásban az ÁNTSZ által közölt kórházi látogatási tilalmak aktuális listája a következő:

Fejér megye

2014. február 21-töl kórházi látogatási tilalom elrendelésére hívta fel a Fejér megyei tisztifőorvos a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményét, minden osztályára kiterjedően. Az intézkedésre azért volt szükség, mert az influenza figyelőszolgálat adatai szerint a megye területén az influenzaszerű megbetegedések aránya jelentősen meghaladta a járványos küszöb értéket és a megye területéről származó légúti mintákból már kimutatásra került influenzavírus. Ennek megfelelően visszavonásig látogatási tilalom van:

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház minden osztályán

A Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet minden osztályán

A Platán Ápolási Intézetben az egész intézményben

A Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonában az egész intényményben

A Kulcsi Mozgásszervi Rehabilitációs Központban az egész intézményben

hospital-bed_2072858a.jpg

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház Rendelőintézet főigazgatója saját hatáskörben az influenzaszerű megbetegedések halmozódása miatt 2014. február 24-én reggel 8:00 órától a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon, a Csecsemő- és Gyermekosztályon, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon látogatási tilalmat rendelt el. A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Nógrád megye

A Szent Lázár Megyei Kórházban 2014. február 13-a óta valamennyi osztályon látogatási tilalom van, ami visszavonásig érvényes.

A Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetben   2014. február 19-ével kezdődött meg a látogatási tilalom, mely az újszülött részlegre, a gyermekgyógyászati-, szülészet-nőgyógyászati és az infektológiai osztályra vonatkozik, visszavonásig érvényes.

Pest megye

A Pest megyei Flór Ferenc Kórházban 2014. február 14-től részleges látogatási tilalmat rendelt el – visszavonásig – dr. Trombitás Zoltán főigazgató főorvos az  influenza járvány miatt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Déli Pólusának valamennyi (Nyíregyháza, Nagykálló) telephelyén teljes látogatási tilalmat rendelt el az intézmény főigazgatója 2014. február 24-től visszavonásig.

Forrás: https://www.antsz.hu

 

süti beállítások módosítása