Influenza Blog

Influenza Blog

Évek óta nem emelkedett ilyen gyorsan a betegek száma

2015. február 05. - blogeditor

2015. január 26.-február 1. között 71 500 fő, az előző héthez viszonyítva másfélszer több beteg fordult orvoshoz influenzás tünetekkel. A 100 000 lakosra jutó betegek száma Tolna, Fejér, Pest és Győr-Moson-Sopron megyében volt a legmagasabb, Csongrád, Heves, Zala, valamint Vas megyében pedig a legalacsonyabb. Somogy, Vas és Zala megye kivételével az ország valamennyi közigazgatási területén diagnosztizáltak laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenzás megbetegedést.

A Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumba ebben az időszakban 225 influenza-gyanús légúti minta érkezett, ebből 111 esetben igazolták az influenzavírusok jelenlétét. Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról 44 jelentés érkezett kilenc területről: a fővárosból, Fejér, Veszprém, Tolna, Pest, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Heves és Nógrád megyéből. A járványok igen jelentős része, 90 százaléka gyermekközösségekben (29 óvoda, 6 általános iskola, 2 bölcsőde és 2 gyermekotthon) fordult elő. ezen kívül egy szakközépiskolából és négy egészségügyi intézményből jelentettek járványt.

la_z.jpg

Így elmondható, a legutóbbi héten mért adatok azt támasztják alá, hogy hazánkban intenzíven terjed az influenza, a járvány az egész országot érinti. Az előző hetinél másfélszer több beteg fordult orvoshoz influenzás tünetekkel, az elmúlt 10 évben nem észleltek ilyen magas heti orvoshoz fordulási arányt, és nem emelkedett ilyen meredeken a betegek száma, mint az elmúlt három hétben.

süti beállítások módosítása