Influenza Blog

Gyorsan nő az influenzás megbetegedések száma

2015. január 19. - blogeditor

article-1204682-05e50fad000005dc-111_468x286.jpg

Európa több országában - Finnországban, Hollandiában. Svédországban, Angliában, Portugáliában és Olaszországban - is már kiterjedt influenza járvány van, de rövid idő allatt hazánkban is háromszorosára nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Így bár nálunk egyelőre még nincs járvány, valószínű, hogy néhány héten belül Magyarországon is eléri a járványküszöböt a megbetegedések száma.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról legutóbb egy Tolna megyei szakközépiskolából érkezett jelentés: a diákok több mint fele és a felnőttek jelentős része is megbetegedett az iskolában. A betegek magas lázra, rossz közérzetre, végtagfájdalomra, torokfájásra panaszkodtak - melyek az influenzás megbetegedésre utaló tünetek - és a torokváladékból vett minták mindegyikében ki is mutatták az influenza A vírus jelenlétét.

Az ÁNTSZ arra figyelmeztet, hogy mivel a védőoltás a beadásától számított 1-2 héten belül fejti ki hatását, így még most érdemes beadatni az influenza elleni vakcinát a megfelelő védelem biztosítása érdekében.

Forrás: antsz.hu
            teol.hu