Influenza Blog

Influenza Blog

Tetőzött az influenzajárvány

2015. február 25. - blogeditor

Az Országos Epidemiológiai Központ legutolsó jelentése szerint a múlt héten tetőzött az influenzajárvány, az előző héthez képest már kevesebb beteget regisztráltak.  A 8. héten, február 16- 22. között 81 900 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, 10 százalékkal kevesebb, mint a megelőző héten.

Országos viszonylatban tehát csökkent a betegek száma, viszont  Csongrád megyében például kétharmadával  többen fordultak orvoshoz influenza gyanújával, emellett még három megyében nőtt a megbetegedések száma.Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar és Zala megyében volt a legtöbb  influenzás megbetegedés,  Fejér, Veszprém és Nógrád megyében pedig a legkevesebb.

Még így is erőteljes azonban az influenzaaktivitás, érdemes ezért továbbra is odafigyelni, körültekintőnek lenni. Gyakori, alapos kézmosással, fertőtlenítéssel, zárt terekben napi többszöri szellőztetéssel jelentősen csökkenthetjük annak esélyét, hogy elkapjuk a betegséget.

A Google Flutrends oldalán nyomon követheti az influenza országos és területi aktivitását, megtekintheti milyen kiterjedésű és erősségű a járvány jelenleg.

flutrends.jpg

süti beállítások módosítása