Influenza Blog

Influenza Blog

Tovább terjed az influenza

2014. február 27. - blogeditor

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentése szerint az országban tovább terjed az influenza, viszont az előző heti jelentéshez képest a megbetegedések számának emelkedése mérsékeltebb volt.

Woman-Blowing-Her-Nose-Woman-With-a-Cold-Beating-Seasonal-Illness-620x413.jpg

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2014. február 17-23. között az előző hetihez viszonyítva 17%-kal több, 26 200 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.  Leggyakrabban az óvodás és az általános iskolás korú gyermekek megbetegedését diagnosztizálták az orvosok.

 A fővárosban és 16 megyében emelkedett, 3 megyében (Csongrád, Hajdú-Bihar és Veszprém megyében) csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma. Nógrád megyében 70%-kal, Szabolcs-Szatmár Bereg megyében 50%-kal több beteget regisztráltak, mint az előző héten.  Az influenzaszerű megbetegedések becsült előfordulási gyakorisága Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében valamint a fővárosban volt a legmagasabb, Borsod-Abaúj-Zemplén és Csongrád megyében pedig a legalacsonyabb.

Forrás: oek.hu

 

süti beállítások módosítása