Influenza Blog

Influenza Blog

Mit ne tegyél, ha elkaptad az inluenzát?

2014. február 25. - blogeditor

Továbbra is tombol az influenza járvány, országszerte egyre többen fertőződnek meg. Íme pár dolgog, amit Dr. Nagy Károly virológus javasol arra, hogy mit ne tegyél, ha elkaptad az influenzát:

 Ne menj közzösségbe, maradj otthon!

Ha már elkaptad a betegséget, ne engedd, hogy a környezetedben élők is megfertőződjenek. A vírus társas érintkezés során is terjed, így kézfogással, vagy puszival is továbbíthatod. Különösen fontos, hogy az iskolás gyerekek, óvodások ne menjenek közösségbe, ne osszák meg egymással az ebédjüket, tízóraijukak!

Ne igyál forró teát!

A meleg mézes, vagy citromos tea nagyon is hasznos a betegség idején, azonban arra vigyázz, hogy a tűzforró teával könnyen leforrázhatod a torkod, így pedig még tovább tarthat a gyógyulás. Ráadásul a méz elveszíti minden fontos összetevőjét, ha forró vízbe vagy teába teszed.

bing_drinking_000002574354.jpg

Ne igyál alkoholt!

A jelentős mennyiségű alkoholfogyasztás gyengíti az immunrendszert. Ez persze nem azt jelenti, hogy a ritka alkalmanként elfogyasztott kis mennyiségű vörösbortól gyengül az immunrendszer. Jegyezd meg azonban: ha valamilyen gyógyszert szedsz, sose fogyassz mellette alkoholt!

Ne dohányozz!

A dohányosok eleve nagyobb eséllyel kapják el a betegséget gyengébb immunrendszerük miatt. Amennyiben a dohányosok táborát erősíted, próbáld meg csökkenteni az elszívott cigaretták számát.

Ne vezess!

Influenzásan a volán mögé ülni legalább olyan rossz, mint alkoholos befolyásoltság alatt tenni ugyanezt. Ilyenkor tompulnak az érzékszervek, lassabb a reakcióidő. Semmiképpen se legyél sofőr betegen!

süti beállítások módosítása